Flatbrød med norske, økologiske råvarer

Vi er opptatt at maten skal ha en opprinnelse. Kunden skal kunne vite hvor maten kommer fra, og hvor den er videreforedlet. Vi er opptatt av miljø og helse og har derfor valgt å bruke gjennomtenkte råvarer i vårt produkt.

Byggmelet vi bruker i vårt flatbrød har en god historie bak seg. Kornet blir dyrket økologisk i Aurland på Sogn jord-og hagebruksskule. Deretter blir det malt på Voss Mylna, på Voss.

Voss Mylna er en gammel, vassdrevet mølle som bare tar i mot økologisk mel til maling. De har kun en grovhetsgrad på malinga, og de avskaller ikke kornet før maling. Det vil si at alle næringstoffer i kornet er bevart. Melet blir noe grovere enn det man finner i butikken, men vi vil påstå at det gir desto mer smak. Bygg er et korn svært rikt på fiber og antioksidanter, dette gjør at flatbrødet vårt er et sunt og godt alternativ til "butikk-flatbrød", knekkebrød, eller hvorfor ikke potetgull?

I utgangspunktet ønsket vi å lage et flatbrød av bare byggmel, dette fant vi fort ut at ble vanskelig, da deigen så vidt hang sammen. Vi valgte derfor å tilsette noe siktet speltmel i deigen for å gjøre den lettere å ha med å gjøre. Dette melet er produsert av Helios, og malt ved Holli mølle i Vestfold.

I tillegg til bygg og spelt, har vi i bittelitt salt. Vi bruker vann som væske.