Utstyrsliste, oppskrift og fremgangsmåte

For å bake flatbrødet trenger du følgende:

Bolle og sleiv
Bakeunderlag i bomull (deigen setter seg ikke så godt fast, og du kan bruke mindre breiemjøl)
Rutete kjevle, eller evt en vanlig kjevle med nylonstrømpe rundt (for at kjevla skal få tak på deigen)
Takke
Bakstefløy (en flat pinne for å snu flatbrødet)
Breiemjøl (melet du bruker når du baker ut. Bygg er det beste melet å bruke) 

 

Grovt flatbrød med bygg - 10 leiver

600 gram byggmel
400 gram speltmel, siktet
4-5 dl kokende vann
1 ts salt

Bland det tørre sammen og ha i det kokende vannet. Det varme vannet gjør deigen lettere å kjevle ut. Kna deigen vel og lenge til den henger godt sammen. Del deigen i ti emner og kjevle ut til de er på størrelse med takka. Stek på middels høy varme. Pass på at det blir gjennomstekt, ellers vil flatbrødet bli mykt.

Lykke til!